A murit Kiss Madocsa, fostul jucător şi antrenor al A. S. Armata Tg.-Mureş, la vârsta de 73 de ani!

images

A murit Kiss Madocsa, fostul jucător şi antrenor al A. S. Armata Tg.-Mureş, la vârsta de 73 de ani!

Miercuri după amiaza, pe la ora 15,30, s-a stins din viaţă unul dintre jucătorii de bază ai A.S.A.–ului din anii ’60-’70, care ulterior a trecut pe banca tehnică a formaţiei militare. Modestia şi bunul simţ l-au caracterizat mereu pe fotbalistul târgumureşean, plecat prea devreme dintre noi, pentru a se înâlni, acolo sus, cu Pâslaru, Miki Nagy, Fanici…

Înmormântarea va avea loc, sâmbătă 26 august 2017, la Cimitirul Reformat din Tg.-Mureş(situat lângă Liceul Papiu), la ora 13,00.

Kiss Madocsa a avut o prezenţă în Selecţionata Divizionară a României, la seniori(Ungaria-România 6-0, la Budapesta), precum şi 6 selecţii la „Tineret” şi 5 la „Juniori”, în reprezentativele României. Fotbalist cerebral, cu o clarviziune deosebită a jocului, cu un bun plasament, a fost un apărător de bază la A.S.A. Tg.-Mureş şi Dinamo Bacău. Iată cum îl caracteriza reputatul antrenor Constantin Teaşcă: „Om de pură seriozitate, cinstit cu munca, incapabil să trişeze. Calităţi fizice uriaşe: când pleca din loc făcea groapă iar adversarul „otită”! O bună detentă. Era dispus să lucreze ziua şi noaptea. Poate uneori era prea cuminte, prea detaşat pentru acest joc aspru care este fotbalul. Trebuia să-i cunoşti însă calităţile şi să-l foloseşti pentru viteza sa, pentru explozia sa, care cerea o zonă mare de manevră. Neprocedându-se aşa, după plecarea mea n-a mai progresat, dar a rămas un fotbalist onest, un om respectabil.”(Patru decenii de fotbal, Constantin Cincu, Editura Hardiscom Piteşti, 1997). Timp de câţiva ani a fost antrenor al echipei A.S.A. Tg.-Mureş. A fost profesor de educaţie fizică.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!