JUNIOARELE III DE LA PEGASUS ÎNVING LIDERUL ÎN DERBYUL CAMPIONATUL NAȚIONAL DE HANDBAL!!!

PG

JUNIOARELE  III DE LA PEGASUS ÎNVING LIDERUL ÎN DERBYUL CAMPIONATUL NAȚIONAL DE HANDBAL!!!

Duminica, 11.02.2018, ora 12.00, la Sala Sporturilor din Tg.Mures, intr-o atmosfera demna de un derby, creata de galeriile celor doua formatii, junioarele 3 de la Pegasus Tg.Mures, aflate pe locul 2 in seria H dupa 18 partide disputate, au intalnit fetele de la Phoenix Baia Mare, care fara nici o infrangere in aceasta editie de campionat ocupau locul 1. Asadar se intruneau toate premisele unui adevarat derby, mai mult, echipa din Baia Mare fiind insotita de un grup numeros de parinti inimosi care, alaturi de fantastica galerie a tirgmuresenelor alcatuita din parinti,frati,surori, colegi de toate varstele, au creat o atmosfera vulcanica in anumite portiuni ale jocului.

Partida a inceput cu momente de dominare ale fetelor noastre care, in minutul 10, aveau un avantaj de 3 goluri, scor 6-3, echipa vizitatoare incercand, pas cu pas, sa anuleze acest avantaj, reusind chiar sa treaca la conducere pe tabela de marcaj, in minutul 23 scorul aratand 1 gol in favoarea lor, 14-15. In cele 2 minute ramase pana la pauza meciului fetele de la Pegasus au reusit sa inscrie de 2 ori fara a mai primi vreun gol si astfel prima repriza a luat sfarsit cu fetele noastre in avantaj, scor 16-15.

Dupa o binemeritata pauza, jocul s-a reluat cu dese schimbari la conducere pe tabela de marcaj, pana in minutul 37, cand junioarele de la Pegasus, conduse de Prof.Andrea Luca, pe baza unui joc mai eficient,au reusit sa se distanteze la 3 goluri de adversarele lor, scor 23-20, diferenta care s-a mentinut pana in minutul 49 cand tabela arata scorul 30-27. Pe fondul unei usoare relaxari a fetelor noastre, oaspetele au avut revenire de orgoliu, reusind sa se apropie la 1gol, 30-29. Determinarea cu care tirgmuresenele au tratat aceasta partida a fost decisiva, ele reusind sa mai inscrie inca o data in poarta baimarencelor, astfel pecetluind o victorie muncita si foarte frumoasa care a dovedit ca forta grupului este cheia in orice confruntare, partida incheinduse cu scorul de 31-29 pentru Pegasus Tg.Mures.

In demersul lor minunat, fetele noastre au fost sustinute de o galerie exemplara care, pe intreaga desfasurare a meciului, au incurajat din rasputeri echipa favorita, fara a se preta la acte de violenta verbala sau de alta natura, dand dovada de maturitate in comportament, indiferent de scorul afisat pe tabela de marcaj, constientizand ca de fapt, pe teren se afla copii care au nevoie de sustinere morala si incurajari si nici pe departe de un comportament agresiv, de injurii si amenintari din partea adultilor care, uneori, din prea multa “pasiune” reusesc sa transforme competitiile copiilor, indiferent de sport si de la orice nivel de varsta, in adevarate arene de circ, in care refuleaza propriile frustrari! Asadar, felicitari echipelor, felicitari galeriei ACS Pegasus Tirgu Mures si multumim tuturor celor care ne sustin si ne apreciaza activitatea care o desfasuram in beneficiul copiilor! Hai Pegasus!!!

 

 

Presedinte ACS Pegasus

Prof. Haidu Sebastian