Fain, fain de tot, la „Bucuriile Zăpezii” de la Izvoru Mureșului!

20180217_101840

Fain, fain de tot, la „Bucuriile Zăpezii” de la Izvoru Mureșului!

La sfrșitul acestei săptămâni, pe o vreme excelentă(doar -2C), pârtia de schi de la Izvoru Mureșului a fost luată cu asalt de iubitori ai muntelui, în special de practicanți ai sporturilor de iarnă, veniți din toată țara să petreacă un weekend într-un decor de iarnă autentică.
Unii dintre cei prezenți s-au înscris și au luat parte la întrecerile incluse în cadrul „Bucuriilor Zăpezii”(„Serbărilor Zăpezii”), devenite celebre, cu mulți ani în urmă, aici la Izvoru Mureșului.
Cei mici, copiii, alături de cei mari, unii dintre aceștia fiind chiar părinții acestora, s-au dat cu sania, cu…sacul de nylon, au schiat, s-au plimbat cu snowmobilul, s-au bulgărit… sau au făcut multe poze, inclusiv selfie-uri. Veselia a însoțit tot timpul grupul de turiști pe pârtie.
Hai, mă, care fugi până la „Veverița”(un restaurant situat la cca. 1.000 de m. depărtare, n.a.), să aduci o ladă de bere!, mai zicea câte unul.
-M-aș duce eu, dar nu mi-am luat șlapii cu mine!,
răspundea altul.
Cei prevăzători, puțini de tot, și-au adus în termosuri vin fiert, astfel că au avut cu ce să se-ncălzească!
Sâmbătă, pe la orele amiezii, doborâți de oboseală(să nu uităm că vineri seara unii dintre ei s-au dus la culcare doar pe la ora 2,00!) și de foame, turișii s-au retras spre Complexul Sportiv Național și spre „Veverița”, semn că sosise ora mesei și a primelor „concluzii”! Gulașul de berbec oferit de Clubul Turistic Montan „Hășmaș” din Bălan s-a terminat repede, semn că a fost extrem de gustos.
În timp ce scriu acest material, este în plină desfășurare concursul de orientare turistică distractivă, care se desfășoară în cadrul Complexului Sportiv Național Izvoru Mureșului, la care participă în special tinerii.
Pe la ora 18,00, suntem așteptați la un foc de tabără…
Seara este dedicată unor programe artistice, scenete, glume, muzică folk, care vor fi prezentate de echipele participante, și „concluziilor”!
Organizatorul principal al acțiunilor de aici de la Izvoru Mureșului este un mare iubitor al muntelui, prietenul Ioan Șleru, căruia prietenii îi spun Costică!
Ca de obicei, directorul Complexului Sportiv Național Izvoru Mureșului, Gavril Chindea-Luțu, a fost o gazdă desăvârșită, spre bucuria noastră, pentru toți oaspeții.
Duminică 18 februarie, după ora 9,00, va avea loc Festivitatea de premiere…pentru cei care se vor putea scula până la ora anunțată de organizatori.
P.S. Toate bune și frumoase la Izvoru Mureșului, în afară de faptul că pârtia de schi era nebătătorită(nefuncțională), iar instalația de teleschi a Composesoratului „Terko” din Tomești nu a funcționat!!
Aurel Rațiu
Izvoru Mureșului, sâmbătă 17 febr. 2018