Rezultat de excepție pentru Andreea Panțuroiu la Campionatele Mondiale de Atletism Indoor de la Birmimgham!

andreea_panturoiu_23809600

Rezultat de excepție pentru Andreea Panțuroiu la Campionatele Mondiale de Atletism Indoor de la Birmimgham!

Declarații „la cald”.

Bucureşti, 3.03. 2018:  Andreea Panţuroiu s-a clasat pe locul 4 în finala de triplu salt. Cu o săritură de 14.33 m reuşită din a patra încercare, Andreea şi-a egalat cea mai bună performanţă. Podiumul la triplu salt a fost ocupat de Yulimar Rojas din Venezuela (aur – 14.63 m), jamaicana Kimberly Williams (argint – 14.48 m) şi Ana Peleteiro din Spania (bronz – 14.40 m).

Superbă lupta Andreei Panțuroiu în finala mondială de la triplusalt! Din nefericire, a pierdut la mustață medalia de bronz, răsturnările clasamentului la ultimele încercări fiind de-a dreptul năucitoare. Fapt este că Andreea a reușit să își egaleze recordul personal de 14,33 m, stabilit anul trecut, din cea de-a patra încercare, cu care, de altfel, urcase pe a doua poziție în acel moment. Numai că a venit săritura spaniolei Ana Peleteiro, în aceeași serie, care a măsurat 14,40m, tot PB, cu care „i-a luat fața” atletei noastre, adjudecându-și în final bronzul. A fost, de altfel, un duel al performanțelor! Campioana mondială în aer liber și indoor, Yulimar Rojas, din Venezuela, a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu 14,63 m, urcându-se pe prima treaptă a podiumului de premiere din „Arena Birmingham”. La rândul ei, cea care și-a adjudecat argintul, jamaicana Kimberly Williams, a reușit și ea să-și îmbunătățească recordul personal (14,48 m).

Imediat după încheierea competiției, „ne-am conectat” emoțiilor din tabăra noastră, purtând o convorbire telefonică cu antrenoarea Mihaela Nicoară. „Sunt fericită, normal, dar cu un ochi râd și cu altul plâng! Am fost atât de aproape de o medalie! Dar asta este și nu am ce să-i reproșez elevei mele. A concurat excepțional, mai ales că în ultimele luni s-a confruntat cu tot felul de probleme de sănătate și am fost nevoite să facem pauză. Și aici, de când am ajuns la Birmingham, a acuzat în afara durerii de sub genunchi, o mulțime de contracturi musculare. Când pe un mușchi, când pe altul! Cred că și aceste pauze au fost motivul pentru care Andreea nu a mai avut puterea să execute ultimele sărituri la capacitate maximă. Mai mult, am senzația că după ce și-a egalat recordul, s-a relaxat puțin. Ăsta este sportul de mare performanță! Mă uit acum cum plânge în hohote și mi se rupe sufletul, pentru că știu câte sacrificii am făcut împreună. Până la urmă, suntem în progres față de ediția trecută a Mondialelor de sală, când se clasa pe locul cinci”.

„Mă bucur foarte tare pentru că un sportiv al CSM București a reușit o astfel de performanță”, a exclamat, la rândul ei, președinta clubului, nimeni alta decât marea noastră campioană olimpică la atletism, Gabriela Szabo. Care a urmărit, la rându-i, cu inima strânsă, evoluția rezultatelor în fața unui laptop.

„Vă dați seama că eu îmi doresc ca secția noastră de atletism să fie cea mai puternică din țară! Și nu numai, chiar și din Europa! Rezultatul obținut îmi dă speranțe pentru Mondialele în aer liber de la anul, dar și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Rolul nostru, pe de altă parte, este să susținem sportivul și antrenorul”, ne-a mărturisit Gabriela Szabo.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, aflat la Birmingham ne-a mărturisit emoţiile prin care a trecut şi a declarat că „este începutul unei perioade de mare performanţă pentru Andreea Panţuroiu! A participat la un concurs de mare valoare în care toate sportivele de pe primele patru locuri au făcut recorduri personale, iar sportiva de pe locul întâi a stabilit rezultatul mondial al momentului. Andreea a participat în compania celor mai mari săritoare şi a făcut un concurs excelent! Asta ne dă speranţă şi curaj pentru Campionatele Europene de la vară unde vrem să mergem cu o echipă a României motivată şi sudată şi să demonstrăm că putem avea un loc bun în elita europeană a atletismului”.
Sursa foto: zimbio.com
Cristina Vladu