Vineri 2 noiembrie 2018, la Târgu-Mureș: reunirea adevăratelor valori ale sportului mureșean!

prima coperta

Vineri 2 noiembrie 2018, la Târgu-Mureș: reunirea adevăratelor valori ale sportului mureșean!

Sportul este, credem, singurul domeniu în care o mână de târgumureșeni/mureșeni au fost cei mai buni din lume, la un moment dat, la o ramură de sport sau alta. Acestora li s-a cântat imnul național, în semn de prețuire a lor pentru performanțele realizate de-a lungul anilor. Din păcate, o parte dintre aceștia au fost lăsați în uitare de publicul larg, din mai multe motive, din ignoranță, lipsă de interes…
Și din acest motiv, Primăria Târgu-Mureș  și-a propus să organizeze o gală care se va desfășura sub genericul „Valorile comunității”, la care vor fi prezenți participanții la Jocurile Olimpice și Paralimpice, în ultimii 122 de ani; evident, vor veni la Târgu-Mureș cei care mai sunt în viață și care se pot deplasa, cca. 62 de persoane.
Acest eveniment, care va avea loc vineri 2 noiembrie 2018, la ora 11,30, la Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, este un semn de reverență pe care-l face comunitatea locală față de crema sportului mureșean. Modele de conduită și de performanță, sportivii olimpici mureșeni  trebuie (re)aduși în atenția opiniei publice. Aceștia sunt adevăratele valori ale comunității noastre. Este bine să-i cinstim cât timp sunt în viață, ca să știe, o dată în plus, că-i prețuim mult.
În cadrul galei se va lansa o carte scrisă special pentru acest eveniment, Mureșeni la Jocurile Olimpice și Paralimpice, al cărei autor este Aurel Rațiu.
La această manifestare au fost invitați să participe: președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, secretarul general al C.O.S.R., George Boroi, președintele Asociației Presei Sportive din România, Dumitru Graur, consilieri locali, sportivi, antrenori, arbitri, medici sportivi, ziariști ș.a.
După desfășurarea acestei manifestări de la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, sportivii vor participa la un prânz festiv, unde intrarea se va face doar pe baza unei invitații scrise.
Radio România Târgu-Mureș va transmite live streaming, pe site-ul propriu, radiomures.ro, acest eveniment.