Începând de astăzi, Radio-ul Public este mai sărac!

959010-mugur

Începând de astăzi, Radio-ul Public este mai sărac!

Aflu, dintr-o știre, că  bunul meu prieten Mugur Corpaci, om de bază în Redacția Sport de la Radio România Actualități, a plecat în Rai, ca să-i întâlnească pe alți corifei ai postului public de Radio, Catinca Ralea, Eugen Preda, Paul Grigoriu ș.a.! După ce ani de zile a prezentat Radiojurnalul, Mugur a trecut la Redacția Sport, atras fiind de turneele de tenis de câmp, sportul său preferat. Apoi, l-am văzut tot mai des și la meciurile de handbal și de hochei pe gheață! Nu prea era familiarizat cu regulamentul jocului de hochei pe gheață…
Într-o iarnă, prin anii ’90, când meciurile dintre Steaua și Sport Club Miercurea Ciuc însemnau ceva, m-am intersectat cu el la Miercurea Ciuc, pe Patinoarul „Vakar Lajos”. Mă avertizase înainte, prin telefon, că ne vom (re)vedea în orașul harghitean.
După meci, îi spun:
-Mugure, ne vedem la barul „5 Kutya Étterem ”( Barul „5 Câini”) ca să bem o bere, două…
-Aurele, nu cunosc orașul, dar o să iau un taxi și o să ne vedem acolo!
Văzând că am rămas nedumerit/mirat, m-a întrebat:
-Aurele, am spus vreo prostie?
-Nu, Mugur, dar barul despre care vorbean, „5 Kutya”, este situat chiar aici în fața noastră, la doar la 5 metri distanță față de patinoar!
-În regulă, Aurele, înseamnă că am făcut o economie de bani și o să dau eu primul rând de beri! Seara, în timp ce eu îi explicam despre linia roșie și despre degajarea interzisă, Mugur îmi spunea povești  despre Ilie Năstase…
Dacă există vreun BBC în Rai, n-ar fi de mirare să aflăm că acolo prestează Paul Grigoriu, Mugur Corpaci, Sebastian Domozină, Mihai Junea….
Începând de astăzi, Radio-ul Public a pierdut cea mai bună voce din Corporație, dar și un OM minunat. Drum bun printre stele, prietene!
Sursa foto:gsp.ro
Aurel Rațiu