Încă un plagiat, în scrima târgumureșeană!

PLagiat scrima

Încă un plagiat, în scrima târgumureșeană!

După ce, în urmă cu câteva săptămâni, i-am depistat și demascat pe unii dintre cei care au „scris”, a se citi-copiat,  lucrarea „100 de ani de sport mureșean”, nu mică mi-a fost mirarea, zilele trecute, când, întâmplător, am de site-ul http://scrimamures.wixsite.com/scrimamures, pe care era postat un articol despre scrima mureșeană. Nimic rău în asta. Însă, după ce l-am citit, mi-am dat imediat seama că a fost scris de autorul acestor rânduri și este inclus în cartea mea Sportul mureșean de-a lungul anilor, Editura Nico, Târgu-Mureș, 2007, la paginile 183 și 184.
Textul cu pricina despre scrima mureșeană, care a fost copiat cuvânt cu cuvânt și virgulă cu virgulă,  poate fi găsit la link-ul http://scrimamures.wixsite.com/scrimamures/despre-scrima, nu este semnat de nimeni, deși textul repectiv nu le apaține și, ca atare, ar fi trebuit să se induce sursa acestuia ! Ba mai mult, textul respectiv nici n-a fost pus între ghilimele ! Iată, încă un caz de plagiat, de această dată în scrima târgumureșeană, în care cineva își însușește munca altuia, adică a mea ! Pe  românește spus, încă un caz de furt !
Pe pagina de pornire a site-ului respectiv, pe lângă textul amintit, este postată și o fotografie care-i înfățișează pe  4 mici sportivi și pe antrenorul acestora, Szábó Zoltán, toți de la C.S.U. Târgu-Mureș ! O vedeți și voi, atașată la acest articol.
Cin’ să fie hoțu’?  Cin’ să fie?
Aurel Rațiu