Lumea baschetului mureșean în doliu: a decedat Cornel Lungu!

poza Cornel Lungu

Lumea baschetului mureșean în doliu: a decedat Cornel Lungu!

Fostul președinte al B.C. Mureș Târgu-Mureș, Cornel Lungu, a decedat, fulgerător, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 63 de ani!
Echipa mureșeană de baschet B.C. Mureș a obținut cele mai bune rezultate în timpul în care Cornel Lungu a fost președinte al acestei formații.
Cornel Lungu a fost  preşedintele B.C.Mureş Tg.-Mureş, începând cu anul 2012. S-a născut în data de 5 iunie 1956, în localitatea Huedin, din judeţul Cluj. După absolvirea Liceului  „Octavian Goga” din localitate, a urmat cursurile Institului Politehnic din Cluj, promoţia 1983. A jucat baschet în Divizia de Juniori şi Şcolari la Huedin, apoi în Divizia B la Poli Cluj, în timpul studenţiei.

De remarcat că, poate unii-s amintesc, în anul 1998 s-a implicat, împreună cu Mihai Cosma, în promovarea echipei de baschet feminin Olimpia Tg.-Mureş în Divizia A! Atunci, oh ce vremuri, au reuşit acest lucru, la turneul de la Oradea, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, formaţia mureşeană nu s-a înscris în Divizia A!

A fost unul dintre cei mai vechi sponsori ai baschetului mureşean, încă de pe timpul existenţei formaţiei Herlitz-Mobex Tg.-Mureş.

Omul acesta, îndrăgostit de baschet, a sprijinit financiar formaţiile mureşene de baschet băieţi, atât cât a putut.

Dincolo de toate acestea, trebuie să reţinem că în timpul preşedinţiei lui Cornel Lungu s-au obţinut cele mai bune rezultate din scurta istorie a clubului: o medalie de bronz şi  trei de argint în Liga Naţională de baschet masculin, la seniori, între 2012 şi 2016, precum şi un argint, în 2015, şi un bronz, în 2016, în Cupa României, tot la seniori!
Familia baschetului mureșean deplânge dispariția fulgerătoare a unui OM deosebit de sport, mare iubitor al baschetului, și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace.
Sursa foto: totalbaschet.ro