La „Bucuriile Zăpezii” de la Izvoru Mureșului, distracție maximă!

20190223_122153

La „Bucuriile Zăpezii” de la Izvoru Mureșului, distracție maximă!

Totul a fost perfect, la sfârșitul săptămânii trecute, la Izvoru Mureșului, la „Bucuriile Zăpezii”: joi spre vineri noaptea a nins ca-n povești, sâmbătă dimineața, când ne-am îndreptat spre pârtie, erau doar -16 grade, teleschiul funcționa perfect, iar vinul și ceaiul fiert au fost cele mai vândute băuturi, iar ca mâncare, la fel și „jiros kenyer”-ul! Dincolo de toate acestea, atmosfera au făcut-o montaniarzii veniți din toată țara! Semn distinctiv: insigna cu floarea de colț! Am văzut, în parcarea de la Complexul Sportiv Național, mașini cu nămăr de Arad, Timiș, Bihor, Alba, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Vrancea, Argeș, Botoșani, Dolj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Brașov, Prahova, București, Constanța, Brăila, Galați, Neamț, Iași, Vâlcea, Dâmbovița ș.a.!
Pe lângă întrecerile de pe pârtie, membrii cluburilor de turism montan, dar și un grup de elevi veniți din orașul Gheorgheni au susținut  adevărate spectacole, în care muzica folk și poezia au întregit două seri de neuitat! „Concluziile” s-au desfășurat  până-n zori, dincolo de ora 5,00…!
Iubitorii de munte, cu vârste cuprinse între  5 și 85 de ani, știu să se distreze împreună, formând o adevărată comuniune, hai să-i zicem o FAMILIE a iubitorilor de munte!
A fost cea mai reușită ediție a Bucuriilor Zăpezii din ultimii ani! Gazdele, Costică Șleru…Hășmas(așa îi place să se prezinte!), de la Clubul de Turism Montan Hășmaș din Bălan, și Gavril Chindea, directorul Complexului Sportiv Național Izvoru Mureșului, s-au străduit ca toți oaspeții să se simtă foarte bine în stațiunea harghiteană. Au mai dat o mână de ajutor Mircea Vulcănescu și Florin Borda, ambii instructori de schi, Dan Jugănaru(Mărășești), Virgil Rotaru(Rm.Sărat), Eugen Cucu(Roman) și Ovidiu Gațu(Târgu-Mureș).
Duminică dimineața a avut loc Festivitatea de premiere, nimeni nescăpând fără să fie premiat, inclusiv autorul acestor rânduri!
Apoi, la drum , spre casă, dar cu gândul de a reveni acolo cât mai curând!
Aurel Rațiu