Viorel Bubău, debut în sezonul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020!

V. Bubau

Viorel Bubău, debut  în sezonul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020!

Când Viorel Bubău a declarat, în urmă cu un an, că vrea să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, n-a fost o glumă! Pentru că, iată, la sfârșitul acestei săptămâni, Viorel Bubău și calul Arcitic au participat la cel mai important concurs din Europa la călărie, care are loc primăvara,  la proba completă, luând startul într-un concurs de dificultate foarte mare, CCI****,Strzegom Horse Trials, care a avut loc în Polonia, în perioada 4-7 aprilie, în localitatea Strzegom. La concursul CCI****, au participat 31 de competitori care proveneau din Norvegia, Suedia, Belarus, S.U.A., Cehia, China, Olanda, Japonia, Germania, Franța, Austria, Spania, Polonia, Elveția, Italia și România.
Vineri, în concursul de dresaj, Viorel Bubău a terminat pe locul 23, cu 42,70 de puncte penalizare, iar sâmbătă, la proba de cross, călărețul român și calul Arcitic au ocupat locul 24, cu 21,20 de puncte de penalizare. După primele două probe, normal, au renăscut speranțele. A urmat însă proba de sărituri peste obstacole…
Duminică, la sărituri peste obstacole, Viorel Bubău și partenerul său, calul Arcitic, au trecut peste toate obstacolele fără să doboare vreunul(!), fiind totuși pedepsit cu…descalificarea, deși avea 0 puncte penalizare la finalul acesteia!, pentru „echipament necorespunzător al calului, conform standardelor F.E.I.”!
A fost o eroare de interpretare a regulamentului”, spune necăjit călărețul Viorel Bubău.
Întrecerea de 4 stele de la Strzegom a fost câștigată de olandezul Tim Lips(cu calul Bayro).
Ținând cont de dificultatea concursului și de valoarea competitorilor, putem afirma că Viorel Bubău a făcut un concurs dătător de speranțe, în ciuda descalificării,  într-un sezon extrem de dificil, de adiționare de puncte pentru calificarea la J.O. de la Tokyo.
Deocamdată, Viorel Bubău bagă mâna adânc în propriile buzunare pentru a-și plăti cheltuielile de participare, deși în întreceri el reprezintă România!
Aurel Rațiu