După 24 de ani, România din nou în eșalonul doi al hocheiului mondial!

frhg

După 24 de ani, România din nou în eșalonul doi al hocheiului mondial!

Cu 5 victorii din 5 partide, 4-3 cu Estonia, 3-2 cu Japonia, 3-2 cu Polonia, 5-1 cu Ucraina și 3-1 cu Olanda, România a promovat în Divizia I(Grupa A) a Campionatului Mondial de hochei pe gheață, la seniori!
În turneul de la Tallinn, care se va încheia duminică, echipa națională de hochei pe gheață a României a fost surpriza întrecerii, reușind să se califice în eșalonul doi al hocheiului pe gheață mondial! În ciuda unei baze materiale învechite, cu foarte puține patinoare artificiale, hocheiștii români au etalat un hochei modern, în care liniile defensive au fost la înălțime, inclusiv portarul. Numai duminică, în repriza a III-a, deși România a jucat de 3 ori în inferioritate numerică, n-a primit gol! Este ceva, nu?
Îmi amintesc că, în urmă cu 24 de ani, am fost singurul ziarist român prezent la C.M. din Slovacia, de la Bratislava, la care a fost prezentă și România în Div. I, Grupa A. Atunci, a promovat în eșalonul de elită Slovacia lui Peter Štastný. După un an, în 1996, la C.M. de hochei pe gheață de la Bled și Jesenice, din Slovenia, am fost vreo 4 ziariști români, semn că hocheiul pe gheață a început să capteze atenția…redacțiilor ! Să nu ne-mbătăm cu apă rece, totuși! În rest, Bravo, băieți !
Aurel Rațiu