Duminică,ultimele medalii decernate la Transilvania Multisport Triathlon European Championships

65510382_2186910091600466_2737432809521020928_n

Katrina Rye (Marea Britanie) și rusul Andrey Bryukhankov sunt noii campioni europeni la Triatlon pe Distanță Medie, în urma concursului desfășurat duminică la Sângeorgiu de Pădure și Lacul Bezid, întrecere cu care s-a încheiat Transilvania Multisport Triathlon European Championships din județul Mureș. La Elite fete, locul secund i-a revenit Ewei Bugdol (Polonia), în timp ce ucrainianca Liliya Baranovska a cucerit medalia de bronz. La Elite masculin, Bryukhankov a fost secondat de portughezul Filipe Azevedo iar pe locul al treilea s-a clasat Domen Dornik din Slovenia.

Vești bune pentru delegația României. Boga Balázs a cucerit medalia de aur la Age Group, categoria 18-19 ani, iar Mihai Vigariu (35-39) și Răzvan Ene (45-49) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

La Aquabike, o competiție rezervată amatorilor, țara noastră a obținut două medalii de aur, prin Erik Rogoz Lorincz (18-19 ani) și Andreea Teodora Bălan (20-24), una de argint, prin Menyhárt Zsuzsa, și una de bronz prin Adrian Bianu (65-69 ani).

Festivitatea de premiere la ambele campionate va avea loc în această seară, de la ora 19, la Amfiteatrul din Cetatea Medievală, ceremonia de închidere fiind precedată de un spectacol medieval oferit de Cavalerii Ordinului Lup. Festivalul de multisport se va încheia cu un concert susținut de Vizi Imre.

Cel mai eveniment multisport găzduit vreodată de județul Mureș a fost organizat de Federația Română de Triatlon, Clubul Master Ski&Bike și SportLife Multimedia Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș.

Transilvania Multisport Triathlon European Championships a beneficiat de ajutorul SportLife Group, Master Druck, Texaco Havoline, Accenture, Isostar, Enel, Uniqa, Tușnad, PEAK Sport România, Easy Rider, TYR, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, Salvamont Mureș și Direcției Poliției Locale Tîrgu-Mureș.
VLAD AMARIEI