Ballai Sándor: ”După ce timp de vreo 25 de ani am sponsorizat diverse grupări sportive cu sume consistente, am înființat propriul club, A.C.S. ”Școala de lupte B.S.G.” Târgu-Mureș, cu scopul de a sprijini în continuare luptele libere”!

ballai aa

Ballai Sándor: ”După ce timp de vreo 25 de ani am sponsorizat diverse grupări sportive cu sume consistente, am înființat propriul club, A.C.S. ”Școala de lupte B.S.G.” Târgu-Mureș, cu scopul de a sprijini în continuare luptele libere”!

Sfârșit de an 2019. La sediul firmei B.S. Guarding din Târgu-Mureș administratorul acesteia, multiplul medaliat european și mondial la lupte libere, Ballai Sándor, mă avertizează de la început:
-Aurele, la ora 10,00, trebuie să fiu la Primărie!
Bine Sany. Doar o clipă, să pornesc reportofonul.
-O.K. Te ascult!
-Am aflat că ai propriul club de lupte libere!
-Perfect adevărat, ești bine informat ca întotdeauna!
Păi, știu că ai ajutat mereu din punct de vedere financiar clubul tău de suflet, Mureșul Târgu-Mureș! Și acum, ce-ți veni?
La C.S. Mureșul mi-am petrecut o parte din viața mea sportivă, iar Mureșul va rămâne mereu în inima mea. Tot acolo m-am format și ca om, mentorii mei fiind antrenorii Ambrus Lajos și regretatul Bakó Gyuri. Așa că n-am să uit niciodată de unde am plecat.
După ce am înființat propriul club, am dorit să oficializăm printr-un act o relație de colaborare  cu C.S. Mureșul, respectiv cu secția de lupte de acolo, putea să fie o fuziune, o schimbare de denumire sau oricare altă formă dorită de ei, tocmai în ideea de a ne uni forțele, în scopul creșterii performanțelor sportive la această disciplină sportivă olimpică.
Cum cei de acolo nu au fost de acord cu propunerea mea, în special cei 2 antrenori de la secția de lupte, am început activitatea de la zero! A trebuit să închiriez o sală de sport, să cumpăr apoi materiale și echipament sportiv, să angajez 3 antrenori, și anume pe Ambrus Lajos, Fekete Sany și Szöcs Attila. Pe lângă aceștia, nici eu nu stau cu mâinile în sân, intru și eu pe saltea și la arăt copiilor cum se execută diferite procedee tehnice. Apoi, am trecut la treabă cu toții. Pe noi ne interesează în mod special selecția, apoi, dacă materialul biologic este de calitate, vor veni și rezultatele. În viitorul apropiat vom aduce la Târgu-Mureș câțiva copii talentați din Republica Moldova, în jurul cărora să construim pentru viitor!
Unde se țin antrenamentele?
-Înainte de a-ți răspunde la întrebare, aș vrea să fac o precizare!
-Te rog!
-Noi nufurăm” copiii de la Mureșul Târgu-Mureș, însă, trebuie să recunosc, sunt unii părinți ai copiilor de acolo care ne-au contactat și ne-au rugat să-i primim la pregătire la clubul nostru! Oare de ce?!
Și acum să-ți răspund la întrebare: am închiriat o sală de sport în apropiere de Târgu-Mureș, la Gălești, unde avem toate condițiile de pregătire.
Sany, ești medaliat european și mondial la lupte libere și, observ, n-ai participat la nicio ediție a Jocurior Olimpice?!
Este marele meu regret! Să știi că am fost foarte aproape de a participa! În anul 1999, la Budapesta, a avut loc Campionatul Mondial de lupte, care a fost considerat (și) un turneu preolimpic(de calificare la J.O.), iar primii 8 erau calificați la Jocurile Olimpice de la Sidney(Australia). Atunci, din păcate, am avut ghinion și m-am clasat pe locul…9!!
Păi în curând o să vezi și Sidney-ul, așă că nu te mai plânge acum!
-Nu mă plâng, Aurele, doar ți-am răspuns la întrebare.
Văd că te uiți mereu la ceas, așa că am încheiat…
-Cum ziceam, la 10,00, trebuie să fiu la Primărie. Totuși, aș vrea să mai spun ceva!
-Notez, Sany!
-Tuturor, iubitori de sport sau nu, un Crăciun fericit și La mulți ani!
-Și vouă!
Aurel Rațiu

Ballai Sándor
-s-a născut în data de 17 martie 1964 la Târnăveni;
-absolvent al I.E.F.S. în 2006;
-absolvent al Școlii Naționale de Antrenori;
-14  titluri de campion național la individual;
-22 titluri naționale cu Steaua București;
-campion balcanic;
-2 medalii de bronz la C.E., în 1984 și 1985, la juniori;
-5 medalii de aur la C.M. de lupte la veterani;
-5 medalii de argint la C.M. de lupte la veterani;
-vicepreședinte al Federației Române de Lupte;
-Maestru al sportului;
-Administrator al firmei B.S. Guarding Târgu-Mureș.