La Clubul de echitație ”Scorillo” din localitatea Curteni, com. Sântana de Mureș, jud. Mureș, chiar și duminica este activitate intensă!

20200126_115025

La Clubul de echitație ”Scorillo” din localitatea Curteni, com. Sântana de Mureș, jud. Mureș, chiar și duminica este activitate intensă!

Zi de duminică, la sfârșitul lunii ianuarie 2020. La baza hipică de la Curteni, pe la orele prânzului, vreo 3 cai erau deja scoși afară din manej(Morfeus, Amba și Magic), fiind încălecați de 3 fetițe care cochetează cu călăria, Delia Bucur, Larisa Cotoi și Andreea Moldovan. Îmbrăcate într-un echipament specific de călărie, fetițele îndreaptă cu atenție caii spre obstacolele răsfirate pe baza sportivă, sub privirea atentă a lui Viorel Bubău, singurul călăreț român care a participat la Jocurile Olimpice de la Atena din anul 2004.
Larisa, stai mai relaxată în șa! Delia, atenție la poziția ta în momentul săriturii peste obstacole! Andreea, nu ezita, fii mai hotărâtă!, sunt îndemnurile antrenorului care este atent la fiecare săritură peste obstacole!
Viorele, nici dumninica nu-i lași liber pe copii?
Aurele, după cum vezi, performanța cere sacrificii. Dacă lor le face plăcere să se antreneze chiar și duminica, îți dai seama că și mie îmi face plăcere.
-Parcă aveai mai mulți copii în pregătire, nu?!
Da, așa este! Mâine(luni, n.a.) vor veni la antrenament alți sportivi de-ai mei, Marisa Mureșean, Kovács Timea și Szabó Hunor, cu caii Casis și Kalut  Toți tinerii ăștia sunt foarte talentați, dovadă fiind și faptul că ei au obținut, în competițiile sportive oficiale organizate de Federația Ecvestră Română, rezultate excelente, clasându-se adesea pe podium. Mai avem încă mult de muncit, dar încet, încet vor deveni și mai buni, mai competitivi.
Tu, Viorele, vei mai concura, mai visezi să ajungi din nou la Jocurile Olimpice?
Uff! Acum nu știu ce să-ți răspund! Adevărul este că nu m-am hotărât încă ce o să fac în continuare. Oricum, voi mai încăleca. Mai lasă-mă un pic, apoi îți voi comunica eu decizia mea!
Bine, Viorele!
Pe marginea terenului de antrenament, părinții fetițelor prezente la antrenament, chiar dacă mai tremură de frig, le încurajează mereu: Hai, Delia! Bine, Larisa! Bravo, Andreea!
Încet, încet se lasă seara. După ce duc caii în manej, micuțele sportive se-ndreaptă spre mașinile părinților și apoi părăsesc baza de antrenament. Nu pentru mult timp, pentru că urmează un alt antrenament, în ziua următoare!
Aurel Rațiu