Trecut-au și ”Bucuriile Zăpezii” de la Izvoru Mureșului!

IMG_20200215_115338

Trecut-au și ”Bucuriile Zăpezii” de la Izvoru Mureșului!

Indiferent de vreme, de existența  sau lipsa zăpezii, adevărații montaniarzi știu să se distreze la munte ca nimeni alții!
Așa a fost și al ediția din acest a ”Bucuriilor Zăpezii”, iată, ajunsă la cea de-a 26-a ediție! Pe pârtia de schi, la club ori la barul din cadrul Complexului Sportiv Național, imperativul sfârșitului de săptămâna a fost: Distrează-te cât poți, dar cu măsură! Ca adevărați iubitori ai muntelui, toți cei prezenți aici s-au străduit , cât de cât, să respecte ”regulile” impuse de organizatori!
Înainte de plecarea spre Izvoru Mureșului, fiecare participant și-a stabilit câteva”obiective”: de a se reîntoarce acasă având la activ cât mai multe căzături pe pârtia de schi, cât mai puține ore de somn la activ și cât mai multe cești de cafea băute (doar)…duminica!
Vineri, când au sosit majoritatea participanților, ”concluziile” revederii s-au tras până spre dimineața zilei de…sâmbătă, cu cântece și voie bună și, desigur, cu un pahar, două…de vin fiert în mână! Au mai fost și tării, că doar suntem în Ardeal, ce naiba!
Una dintre gazdele întâlnirii, președintele Clubului de Turism Montan ”Hășmaș”, Costică Șleru, căruia prietenii îi spun…Costică…Hășmaș, a fost ca de obicei la…înălțime, ocupându-se de toate și de toți!
La fel s-a comportat și Luțu Chindea, directorul Complexului Sportiv Național Izvoru Mureșului, care a vegheat ca turiștilor veniți în stațiune, care s-au cazat în cadrul C.S.N., să nu le lipsească nimic. Grijuliu cu turiștii, instructorul de schi Florin Borda a dat și el o mână de ajutor.
Sâmbătă seara, după ce au băut un pahar de vin fiert în jurul focului de tabără, participanții la cea-a de-a 26-a ediție a Bucuriilor Zăpezii s-au deplasat la clubul din cadrul C.S.N. pentru prezentarea programului ”Muzică, umor, poezie-totul despre munte și natură”.
Timp de vreo două ore, s-a râs pe săturate, s-a cântat, s-au spus poezii, s-au prezentat scheciuri, s-au făcut glume și, în mod firesc, s-au făcut foarte multe poze!
După terminarea programului, participanții s-au mutat la barul din cadrul Complexului, pentru obișnuitele concluzii și…continuarea programului început ceva mai devreme!
Acum este duminică dimineața, 16 februarie 2020, iar aici în cadrul Complexului Sportiv Național Izvoru Mureșului este liniște deplină, semn că petrecerea de aseară s-a prelungit până târziu în noapte…
La ora 10,00, Complexul Sportiv Național se va anima din nou, fiindcă este  programată Festivitatea de premiere. Unii dintre participanți vor primi diplome și premii, însă putem spune, fără teama de a greși, că, într-un fel sau altul, câștigători sunt toți participanții la Bucuriile Zăpezii, prin faptul că au făcut mișcare timp de câteva zile în natură, pe munte, întârindu-și tonusul muscular și psihic! În plus, copiii care i-au însoțit pe părinți, probabil, vor proceda la fel, atunci când și ei la rândul lor vor deveni părinți, aducându-și proprii copii la munte! Și-n acest caz, exemplul personal contează foarte mult, în educația celor mici.
Înainte de plecarea spre casă, este obligatoriu un popas la…Restaurantul Veverița/Mókus, la o ciorbă de burtă! Desigur, însoțită de o bere, două…
Apoi, drum bun spre casă!

Aurel Rațiu, Izvoru Mureșului, 16 febr. 2020.