Mihai Vereș: punct și de la capăt!

Vereș Mihai

Mihai Vereș: punct  și de la capăt!

Discret, cum este de altfel și în viața de toate zilele, confratele Mihai Vereș, de la cotidianul Zi-de-zi, a lăsat, pentru o vreme, tasta calculatorului, părăsind peisajul publicisticii sportive, odată cu ieșirea lui la pensie! A fost primul ziarist care a ieșit la pensie de la cotidianul amintit, motiv pentru care colegii lui i-au organizat o mică sindrofie, ținând cont de imperativele…pandemiei de coronavirus! În ultima perioadă, Mihai a avut și niște probleme de sănătate, care sper că se vor rezolva cât mai repede.
Mulți ani, cât timp a fost valid, Mihai Vereș a lucrat 7 zile din 7, timp de 365 de zile! „Ghinionul” ziaristului sportiv este că majoritatea competițiilor sportive sunt programate, ca peste tot în lume, la sfârșit de săptămână. Așa se face că, în timp ce ceilalți colegi de-ai lui, de la celelalte secții, erau liberi în Week-end-uri, sâmbăta și duminica Mihai Vereș lua bazele sportive la rând, în funcție de competițiile programate, pentru a putea scrie cronica jocului respectiv și pentru a face poze!
Au fost și zile bune pentru sportul mureșean, acum vreo 2-3 ani, când, ca jurnalist sportiv, nu știai încotro s-o apuci! Uneori, la aceeași oră, au jucat atât B.C. Mureș, cât și C.S.U. Târgu-Mureș(la volei), ca să dau doar un exemplu! În acest context, unde să mergi?! Dacă pentru fani alegerea era ușoară, pentru iubitorii de sport era mai dificilă, întrucât aceștia doreau să asiste și la un meci, și la altul! Vreți să știți cum proceda Mihai? De obicei, începea cu voleiul, își nota lotul echipei, apoi titularele, după care făcea câteva poze și asista la primul set, iar apoi se arunca într-un taxi și repede la Polivalentă, nu care cumva să scape debutul meciului de baschet! Între timp se făcuse seară, dar pentru Mihai Vereș ziua nu se încheiase! Abia după o vizită la redacție, unde-și descărca pozele din aparatul de fotografiat și după ce mai scria câte ceva, mergea acasă, unde-l aștepta soția lui, Edith. A doua zi  o lua de la început! Cum lunea avea de acoperit o pagină întreagă cu Sport, duminica ajungea acasă doar spre seară!
La început de săptămână, în redacție, în timp ce colegii lui povesteau ce frumos a fost în excursie sau la vreun concert, Mihai scria de zor…
Mihai, șeful tău(Aurelian Grama, n.a.) nu vede că tu ești activ tot timpul, 7 zile din 7, și poate că ar trebui să-ți dea un salariu mai mare?!, i-am spus într-o zi, acum mai mulți ani.
Parcă-l văd și acum. S-a uitat zâmbind cu subînțeles la mine și mi-a spus:
Aurele, nu știi cumva ora exactă la care  este programat meciul de popice?
-?!
Acesta este jurnalistul Mihai Vereș, un om  modest, priceput și un foarte bun cunoscător al sportului mureșean.
În mod cert, ziarul Zi-de-zi este mai sărac fără scriitura lui Mihai Vereș!
Prietene, bucură-te de viață și de cei apropiați ție! Sănătate maximă!
(Sursa foto: zi-de-zi.ro).

Aurel Rațiu